20parken,  nederland

20 Parken: Friesland in beeld

Hoeveel je kunt doen in zo’n 72 uur? Een heleboel, kwamen wij laatst achter. Onlangs brachten we een lang weekend in Friesland door om twee nationale parken te bezoeken: De Alde Feanen en Drents Friese Wold. Binnenkort volgen er uitgebreide blogs over beide parken maar voor nu delen we vast wat foto’s met jullie, die overigens slechts een greep uit de hoogtepunten vormen.

 

Dag 1 – De Alde Feanen

Onze eerste dag in Friesland brachten we door in De Alde Feanen Nationaal Park, dat het beste bezocht kan worden vanaf het water. Al bij aankomst had ik een kudde geiten achter me aan lopen omdat ze het eten (picknick!) in mijn tas roken. Na een korte wandeling, verbleven we de rest van de dag om en nabij het water. In de middag in de kano, tijdens het diner op het terras aan het water en in de avond aan boord van een zeilschip onder het genot van een bizar mooie zonsondergang en machtige verhalen van de schipper.

 

anto-picturing-goatsde-alde-feanende-alde-feanen-canoeingfriesian-deserton-the-ship

 

Dag 2 – De Alde Feanen & Drents Friese Wold

De volgende ochtend staan we al vroeg op om de zonsopkomst mee te maken, wat een goede keuze blijkt te zijn. We brengen het grootste deel van de ochtend door in De Alde Feanen tijdens een wandeling en op de E-Skûter en in de middag rijden we naar de Drents Friese Wold. Hier zijn we het het grootste deel van de middag actief bezig op een klimparcours in de bossen, Martijn althans, ik moet helaas verstek laten gaan vanwege mijn enkel. Foto’s maken en filmen vanaf de grond is eigenlijk ook best leuk… 
 

de-alde-feanen-sunrisede-alde-feanen-windmillde-alde-feanen-hikingde-alde-feanen-berriesmartijn-klimbos

 

Dag 3 – Drents Friese Wold

Als we wakker worden lijkt het een sombere dag, maar onderweg naar de Drents Friese Wold trekt de lucht open. We huren mountainbikes en gaan het park op de fiets te verkennen, volgens insiders ook de beste manier om dit te doen, aangezien de MTB track die we fietsen, in de top 10 van mooiste tracks in Nederland staat. Helaas hebben we hier niet zo veel foto’s van maar … wel hele gave filmpjes, die komen binnenkort online! We waren blij nog de laatste stukjes paarse heide te vinden en tegelijkertijd troffen we de eerste rode paddestoelen van het seizoen alweer aan. Een fijne tijd,  de overgang van de zomer naar de herfst…

 

drents-friese-wolddrents-friesche-wold-mountainbikendrents-friesche-wold-mushroom
Dit was slechts een korte impressie van onze reis. Zoals beloofd volgen er snel meer blogs over deze twee nationale parken met onder meer tips voor leuke overnachtingsplekken, restaurants en activiteiten. Mocht je in de tussentijd al meer willen lezen over Friesland, check dan Friesland.nl en begin daar met het plannen van je trip.

 

Ben jij wel eens in de genoemde nationale parken geweest? En wist je dat er maar liefst 20 verschillende nationale parken zijn in Nederland?

 

[Ons bezoek aan Friesland was in samenwerking met Merk Fryslan. Zoals altijd zijn de bovenstaande meningen enkel die van onszelf.]

 

Meer lezen? Deze blogs vind je ook vast leuk:
– Wadlopen: een must-do of nachtmerrie uit het verleden? 
– De Hoge Veluwe: een foto-essay
20 Parken: Schiermonnikoog

 

Dank je voor het delen!

 

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Receive a FREE and INSPIRING day hike packing list!

Sign up for my weekly hiking newsletter now and receive a FREE and INSPIRING day hike packing list that can be used for all your future hikes.