alaska

10 x waarom ik niet kan wachten om terug naar Alaska te gaan

Nog maar één week en dan stap ik aan boord van een vliegtuig naar een van mijn favoriete plekken ter wereld: Alaska! Het is inmiddels alweer 4 jaar geleden dat ik er voor het laatst was in de zomer en ik kan nog steeds niet geloven dat ik eindelijk weer terug ga. Vandaag deel ik mijn 10 favoriete redenen om wederom terug te gaan met jullie!

 

1. Ik ga reizen met de Alaska Railroad

De Alaska Railroad behoort waarschijnlijk wel tot een van de beroemdste treinreizen ter wereld en ik ga er eindelijk mee op reis. Of in ieder geval, ik ga er een stukje van proberen, namelijk het traject tussen Anchorage en Talkeetna. Het is al weer een lange tijd geleden sinds ik aan boord van een toeristische trein stapte dus ik heb er enorm veel zin in. Ik heb een plekje in de Goldstar Class oftewel deze dame gaat zitten, relaxen en genieten (en proberen niet in slaap te vallen vanwege mijn jetlag…)

 

2. Het is hoogseizoen voor zalm-vissende beren

Meestal reis ik naar Alaska in het voorseizoen, oftewel mei en/of juni. In deze periode zijn de zalmtreks nog niet op gang gekomen en is het lastig om beren te zien. Hopelijk heb ik deze keer geluk en kan ik eindelijk eens zalm vissende beren spotten, het zou een droom zijn die uitkomt!

 

3. Ik ga (wederom) de Harding Icefield Trail lopen

Of ik ga het in ieder geval proberen. Ik heb een keer eerder een poging gedaan maar toen lag er nog teveel sneeuw op de track om helemaal boven te komen, daar waar het uitzicht het allermooiste is. Hopelijk zit het weer mee en is het goed genoeg om in mijn eentje naar boven te lopen. Ik kijk er nu al naar uit! Om het volledige verhaal over deze trail te lopen, klik hier.

 

prince-william-sound-cruise
Tijdens mijn laatste Alaska reis maakte ik een boottocht door Prince William Sound
4. De mensen

De Alaskanen zijn werkelijk zeer toffe lui. Mijn ervaring is dat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, zijn of haar eigen reden om naar Alaska te komen. Vooral in bars krijg je de meest bijzondere verhalen te horen over waarom men de Lower 48 “ontvlucht” is, op zoek naar (bijvoorbeeld) het goud of de wildernis. Het enige jammere aan Alaska zijn de mannen, die er over het algemeen niet bepaald appetijtelijk uit zien. Lange baarden en zonder tanden … of zoiets…

 

5. De outdoor winkels

Ik heb waarschijnlijk niet zo heel veel tijd om te shoppen maar ik wil in ieder geval even binnen lopen bij REI en Sportsman Warehouse. Deze winkels zijn echt een paradijs voor outdoor freaks zoals ik. Helaas ben ik bang dat, met de huidige dollar koers, het niet echt gunstig is om in Alaska te shoppen. Een leuk shirt of een nieuwe jas kan ik echter nooit echt weerstaan…

 

6. Nieuwe routes:  de Denali Highway en McCarthy Road

Alhoewel dit mijn zesde reis naar Alaska wordt, ben ik nog steeds niet overal geweest. Er zijn diverse stukken van Alaska die ik nog steeds niet heb gezien (ter info: Alaska beslaat eenvijfde van de hele VS, het is maar dat je het weet). Dit keer ga ik de onverharde Denali Highway en McCarthy Road verkennen. Ik laat me deze keer rijden, pure luxe, dus ik kan optimaal genieten!

 

denali-highway
Eens afwachten hoe hobbelig het wordt
 

7. Afspraken met kennissen van vorige reizen

Na al die reizen naar Alaska heb ik een aardig groot adressenbestand overgehouden met mensen die ik wil gaan bezoeken en/of waar ik een (zakelijke) afspraak mee heb. De meesten van hen heb ik minstens 4 jaar niet gezien, hoog nodig tijd om weer eens bij te kletsen dus.

 

8. Ik ga ijsklimmen

Eindelijk ga ik eens echt proberen om te ijsklimmen. Alhoewel ik het al eerder had gepland, kwam het er nooit echt van. Locatie voor dit avontuur is de Root Glacier bij het gehucht Kennicott, ook wel bekend vanwege de Discovery serie “Edge of Alaska.” Ik kan haast niet wachten om te gaan ijsklimmen, bring it on! 

 

wrangell-st-elias-national-park
Zie je die bergen? Daar ligt Kennicott!
 

9. Ik ga in mijn eentje roadtrippen

Tijdens de laatste dagen van mijn reis ga ik alleen een aantal dagen op pad. Ik, mijn huurauto en mijn muziek, de wildernis in. Nouja, wel over de gebaande paden (het is en blijft Alaska natuurlijk) maar ik heb er alweer super veel zin in. Ik ga 4 dagen doorbrengen op en rondom het Kenai Peninsula, een van de beste plekken in Alaska om te rijden.Klik hier om een eerder verhaal over het rijden in Alaska te lezen.

 

10. Het eten

Goed, Amerikaans eten mag dan geen haute cuisine zijn, ik hou ervan. Ik hou van enorme porties, de sappige burgers en de bagels voor het ontbijt. Ik hou van muffins als tussendoortje en een flinke lading patat bij mijn broodje. Ik ben net een vuilnisbak, je kunt mij tijdens zo’n reis echt alles voeren, ik heb altijd honger. En dan de zalm … oef, als je eenmaal de verse zalm in Alaska hebt geproefd, beloof ik je dat je voor de rest van je leven verpest bent. Ik heb in ieder geval al een aantal (zakelijke) ontbijt-afspraken gepland in mijn favoriete plek in Anchorage: Snow City Cafe. Daarnaast stap ik natuurlijk even binnen bij Hard Rock Cafe en ongetwijfeld ook bij andere oude bekende spots.

 

seaotter-in-seward
Zei je zalm?

Wil je tijdens mijn reis mee genieten? Dat kan! Ik maak deze reis voor mijn werkgever Askja Reizen en ga dus niet heel veel op de social media van we12travel delen. Volg me in ieder geval op mijn persoonlijke Twitter en Instagram voor updates.

 
Meer lezen over Alaska? Check dan deze (Engelstalige) blogs:
– About my obsession with seeing Mount McKinley, North America’s highest
– 5 Really cool things to do in Alaska
– Winter in Alaska: the Iditarod!
 

Dank voor het delen!

 

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *