Miriam Lancewood boeken voor avontuurlijke vrouwen
we12inspire

10 Must read boeken voor avontuurlijke vrouwen!

Yesss de feestdagen komen er weer aan. Tijd om inkopen te doen dus! Misschien voor een mede-avontuurlijke vrouw, misschien wel gewoon lekker voor jezelf. In dit artikel zet ik mijn favoriete boeken voor avontuurlijke vrouwen op een rijtje zodat je deze kerst heel veel kunt lezen of natuurlijk een origineel cadeau voor iemand hebt. Ik heb onderstaande boeken stuk voor stuk echt verslonden, dus ik kan ze jou ook van harte aanbevelen!
 

Mijn leven in de wildernis – Miriam Lancewood

Nope ik ben het niet zelf op de cover, maar dat is Miriam Lancewood, auteur van het boek ‘Mijn leven in de wildernis.’ Ik interviewde haar voor mijn Podcast voor Avontuurlijke Vrouwen tijdens mijn Nieuw-Zeeland reis en uiteraard hebben we het uitgebreid over haar boek gehad. Ze leeft al sinds jaren met haar man Peter in de wildernis van Nieuw-Zeeland en heeft zelfs Floortje Dessing op bezoek gehad voor ‘Floortje aan het einde van de wereld.’ Dit boek gaat met name over de aanloop naar het besluit om in de wildernis te leven en de eerste periode dat Miriam en Peter in de wildernis woonden. Echt een aanrader!
 
Bestel Mijn leven in de wildernis hier
 

Het bitterzoete paradijs – Iris Hannema

Eerlijk is eerlijk, ik vond niet alle verhalen even leuk, maar het gros van de avonturen uit dit boek van Iris Hannema heb ik met plezier gelezen. Vooral de verhalen over de eilanden in de Pacific vond ik erg boeiend, omdat je daar over het algemeen maar weinig over leest. Omdat het allemaal losse verhalen zijn is het ook een boek dat je prima af en toe kunt lezen, steeds weer een ander verhaal. Ik las hem tijdens mijn zomervakantie in Scandinavië en vond het heerlijk inspirerend voor ‘s avonds bij het kampvuur. Ohnee, dat hadden we niet want het bleef de hele nacht licht. Anyway, je snapt vast wat ik bedoel …
 
Bestel Het bitterzoete paradijs hier
 

Wild – Cheryl Strayed

Wild is natuurlijk het ultieme boek als je het over avonturen hebt! Ik las het boek al ruim voordat de film uit kwam en geloof dat ik het zelfs binnen enkele dagen heb uitgelezen. Ik hoor vaak dat mensen de film niks vonden, mocht jij ook tot die groep behoren dan raad ik je toch aan om dit boek te lezen aangezien dat veel dieper op de avonturen van de hoofdpersoon in gaat dan in de film, die vooral ook veel over het verleden gaat. De film was trouwens voor mij wel dé reden om uiteindelijk naar de Pacific Northwest af te reizen, mede vanwege de prachtige beelden.
 
Bestel Wild hier
 
boeken voor avontuurlijke vrouwen
 

Lois onderweg – Lois Price

In dit boek beschrijft avonturier Lois Price haar motorreis van Noord-Amerika tot Zuid-Amerika en alles daartussen. Het boek leest lekker vlot door en ondanks dat ik niet zo veel met motoren heb, vond ik het echt een heerlijk verhaal, ook vanwege mijn interesse voor de genoemde bestemmingen. Ze heeft trouwens ook een boek geschreven over haar motorreis door Afrika, die vond ik iets minder en deze is ook niet vertaald.
 
Bestel Lois onderweg hier
 

Wild by Nature – Sara Marquis

Dit boek kwam ik ooit ergens op de luchthaven tegen en wist meteen: die ga ik kopen! Sarah Marquis maakt een solo voettocht van Siberië naar Australië en dat is niet geheel zonder gevaar. In dit boek beschrijft ze haar trektocht tot in detail, van de worstelingen met de kar waarmee ze loopt tot slangen in haar rugzak. Wat een op en top avontuurlijke vrouw is dit zeg, ik heb het boek met vooral heel veel bewondering gelezen. Het boek is er alleen in het Engels.
 
Bestel Wild by nature hier
 

Te Araroa – Jasper van Riet Paap

Alhoewel de auteur van dit boek een man is, is de tweede hoofdpersoon van het boek een vrouw en daarom wilde ik hem toch noemen. In Te Araroa beschrijft Jasper de reis van hem en zijn vriendin Marjon over de Te Araroa Trail, de wandeltocht die Nieuw-Zeeland doorkruist. Je krijgt tijdens het lezen van het boek vooral een inkijkje op de minder mooie kant van de trail en de uitdagingen die ze op hun pad kregen, wat het een minder standaard boek maakt dan andere boeken in dit genre die ik gelezen heb. Een aanrader voor iedereen die ooit het idee heeft opgevat om deze trail te gaan lopen!
 
Bestel Te Araroa hier
 
Te Araroa
 

Wanderlust – Rebecca Solnit

Dit boek las ik jaren geleden op aanraden van een vriendin van me in het Engels en ik las onlangs in een tijdschrijft dat het nu eindelijk ook naar het Nederlands is vertaald. In Wanderlust vertelt Rebecca Solnit uitgebreid over de geschiedenis van het wandelen en haar onderzoeken hier naar. Een aanrader wanneer je net als ik een wandelaar bent en meer wilt weten over de historie van het wandelen.
 
Bestel Wanderlust hier
 

Keerpunt Alaska – Jolanda Linschooten

Ik denk dat de überavontuurlijke vrouw van Nederland toch wel Jolanda Linschooten is. Ik las dit boek van haar net voordat ik mijn eerste reis naar Alaska maakte en maakte op die manier kennis met dit buitengewoon ruige land. Jolanda neemt je écht mee Alaska in en dat is wat dit boek zo bijzonder maakt. Daarnaast heeft het boek een persoonlijk tintje, wat me enorm boeide.
 
Bestel Keerpunt Alaska hier
 
autohuur alaska
 

Met de zon als kompas – Caroline van Hemert

Ik lees dit boek as we speak in Nieuw-Zeeland en kan het maar moeilijk wegleggen. Caroline (een Amerikaanse, ondanks dat de naam anders doet vermoeden) woont al haar hele leven in Alaska en legt samen met haar partner de weg van de Lower 48 naar Alaska af te voet, per kano en per ski’s. Dit is echt een vrouw met ballen en alhoewel ik het boek nog niet uit heb, kan ik het je nu al aanraden! De enige reden dat ik hem nog niet uit heb, is omdat het een papieren versie is (en ik tijdens mijn wandeltochten vanaf een e-reader lees).
 
Bestel Met de zon als kompas hier
 

How to shit in the woods – Kathleen Meyer

Deze is helaas niet vertaald maar zoals de titel al doet vermoeden wel ronduit hilarisch. Wie ergert zich er nu niet aan hopen poep en witte doekjes in de natuur? Ik in ieder geval wel. In ‘How to shit in the woods’ wordt op hilarische wijze uitgelegd wat de juiste manier is om te poepen in de wildernis. Inclusief schepjes en draagbare poepdozen.
 
Meer toffe Engelstalige boeken vind je in dit artikel van Wild Junket
 
Bestel How to shit in the woods hier
 

Conclusie en disclaimer

Hopelijk heb ik je hiermee wat tips en ideeën gegeven voor fijne boeken voor avontuurlijke vrouwen. Heb je nog tips of aanvullingen, laat ze me dan gerust weten! Benieuwd wat ik nog meer lees? Volg me dan op Goodreads! Op zoek naar andere leuke cadeaus voor avontuurlijke vrouwen? Check dan dit artikel!
 
Dit artikel bevat affiliate links. Mocht je via een van deze links een aankoop doen, dan ontvang ik uiteraard zonder extra kosten voor jou een kleine commissie. Hiermee kan ik We12travel in de lucht houden. Alvast bedankt!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *